DİYABETLİLERE ÖZEL ÇORAP ÜRETİLDİ

Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Teknoparkı’nda diyabet hastaları için, gümüş liflerinden dokunan antibakteriyel ve güç tutuşur özellikli çorap üretildi.

Erciyes Teknopark’taki Bonus Teknik Limited Şirketi’nde, gümüşün özelliğinden faydalanılarak antibakteriyel çorap üretildi. Çorap, diyabet ve his kaybı hastalığı olanlar için güç tutuşur hale getirildi. Firmanın Ar-Ge ve Strateji Müdürü Mustafa Özcan, gümüşün bilinen en önemli özelliğinin, bulunduğu ortamdaki bakterileri yok etmesi olduğunu, bundan yola çıkarak, ayaktaki mantar oluşumunun engellenmesi için antibakteriyel çorap ürettiklerini söyledi. Ar-Ge ve Strateji Müdürü Mustafa Özcan, şöyle dedi:

GÜMÜŞ BAKTERİYİ ÖLDÜRÜR


"Örneğin bir akvaryumun içine bir parça gümüşün attığınızda akvaryumda bulunan bakteriler ölür. Biz de gümüşün bu özelliğinden faydalanarak çorap üretmeye karar verdik. Ayakta kokuya ve mantara neden olan etken bakteridir. Bakteriyi yok ederseniz, bunlarla da mücadele etmiş olursunuz."

Yaraların iyileşmesinde etkili olan çorabın, diyabet hastalarının yaşam kalitesini artiracagini vurgulayan Ar-Ge ve Strateji Müdürü Özcan, şöyle konuştu:

"Ürettiğimiz çorapta konfora da önem verdik. Özellikle diyabet hastalarında kan dolaşımının engellenmemesi çok önemli. Bundan yola çıkarak, çorabın lastik kısmını olabildiğince yumuşak yaptık."



Hiç yorum yok: