YAŞLANMAYI YAVAŞLATMAK MÜMKÜN

Son yıllarda,özellikle şehir hayatındaki aşırı yoğunluku,stres,hava kirliliği,yiyecek kalitesinin bozulması gibi pek çok nedenden dolayı yaşlanma ve yıpranma artmıştır.yaşlanmayı geciktirmek için yapılması gerekenlerin başında genelde doğal olanların tercih edilmesi daha akıllıca görülmektedir.
Bitkisel takviyeler: arı poleni,arısütü,üzüm çekirdeği özü,bakır,alfa lipoik asit,çinko,selenyum,folik asit,A,E,C vitaminleri uzun ömrü destekleyicidir.
Bitki çayları : yeşil çay,adaçayı,kombu çayı
Baharatlar  : Biberiye,zencefil,zerdeçal,mercanköşk,dereotu ve fesleğen
Genel olarak dikket edilmesi gerekenler : daha sağlıklı bir yaşam için mümkün olduğunca vejetaryenliğe yakın bir diyet seçilmesidir.Ayrıca hareketsiz kalmamak, düzenli egzersiz yapmak,beyaz un ve beyaz şekeri azaltmak, stresi  aşırı biriktirmeden atmaya çalışmak,bol ılık su, kaynak suyu veya maden suyu içmek,düzenli uyumak,masajlar ve bakımlar yaşlanmayı ve ömrü uzatan etkenlerdir.Tabiki kişinin genetik mirasıda bu konuda çok önemlidir.Fazla kilo ve şişmanlığın ne kadar hızlı bir yıpranmaya ve yaşlanma etkeni olduğunu söyleme sanırım gerek yok.

Hiç yorum yok: